Boek Laos

  • Boek Laos
  • Boek Laos
  • Boek Laos
  • Boek Laos
  • Boek Laos
  • Boek Laos
  • Boek Laos
  • Boek Laos

Boeddhistisch tempelleven in Laos

Fotoboek over het dagelijkse leven in een tempel in de hoofdstad Laos.

Fotografie: Ilse Schrama
Concept en ontwerp: Birgit Schrama
Tekst: Ilse en Birgit Schrama


Titels

Boeddhistisch tempelleven in Laos
Buddhist Temple Life in Laos
Laos

Vertaling vanuit het Nederlands naar het Engels en Frans

Nederlandse uitgave: Mets & Schilt, Nederland
Vlaamse uitgave: Roularta Books, België
Franse uitgave: Editions Olizane, Frankrijk en Zwitserland
Engelse uitgave: Orchid Press, Hong Kong/Bangkok
Orchid Press verzorgt de distributie voor de Engelstalige markt

Gebonden, 128 pag, 240 x 170 mm, full colour


In de media

Boeddhistisch tempelleven in de media


Samenvatting

Op Wat Sok Pa Luang hangt een contemplatieve sfeer. De ruisende bomen, het geveeg van de novicen en de dagelijkse reciterende gezangen liggen als een rustgevende deken over het terrein. Maar te midden van deze sereniteit openbaren zich andere levenslagen, die van verlangens naar liefde en sport, malaria, familieproblemen, armoede en het volgen van onderwijs. Op de boeddhistische school zitten de novicen met z´n zeventigen in de klas. De school puilt uit zijn voegen en er is al eens een vloer van een klaslokaal naar beneden gekomen. Maar de leerlingen hebben geen andere keuze. De meesten worden novice omdat hun ouders geen geld hebben. Laos is lange tijd van de buitenwereld geïsoleerd geweest en heeft een kleinschalige en overwegend agrarische economie.

Dit boek geeft een intieme kijk op het dagelijkse leven van de monniken, novicen en nonnen van het tempelcomplex Wat Sok Pa Luang in Laos. Wie zijn deze mensen en waarom zijn ze tot de orde toegetreden? Terloops en op een toegankelijke wijze dringt de lezer door in hun boeddhistische levens. Ondanks de extreem sobere levenswijze, zoals in dit boek is gedocumenteerd, zijn de verhalen van de novicen en monniken vaak hartverwarmend.

Ilse Schrama (1964) is van oorsprong neerlandica en werkt al jaren als fotograaf. Birgit Schrama (1967) is socioloog en werkt sinds begin jaren negentig als grafisch ontwerper. Een bundeling van krachten en een gezamenlijke nieuwsgierigheid leidde tot dit intrigerende boek.

Terug naar boeken

  /